П`ятниця
03.05.2024
10:15
Вітаю Вас Гість
RSS

 
ПРОСІЦЬКА ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ
Головна Реєстрація Вхід
» 
Вітаємо

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53

Охоронець сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 28 » День Конституції України
16:15
День Конституції України

    28 червня Україна відзначає велике державне свято — День Конституції України.

  Напевно, кожен погодиться, що прийняття Основного Закону держави — це така подія, значення якої в житті кожного громадянина цієї держави важко переоцінити.

 Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною.

 Незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.

   Значення Конституції України виявляється, насамперед, у тому, що в ній закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.

   А ще не забуваймо: у різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом, князем і його дружиною, що відображено в різних редакціях «Руської правди». У новий час особливу роль у формуванні конституційних ідей в Україні відіграла Конституція, створена Пилипом Орликом, ставши в Європі першим подібним документом.

   Проте вперше це вдалося належним чином зробити після тривалої, напруженої роботи над Основним Законом держави 28 червня 1996 року. Тож, оцінюючи значення прийняття Конституції України, варто не лише подивитися, що зроблено і чого не вдалося, але й замислитися, чого б не відбулося, якби ця подія не сталася.

  Вітаю усіх українців з державним святом – Днем Конституції України!

  Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу.

Ніколаєску Л.М.

Переглядів: 606 | Додав: nikola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вітаємо, колеги!!

Архів записів

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Мудрі вислови

Друзі сайту
http://glibosvit.ucoz.ua/