Вівторок
07.05.2024
03:03
Вітаю Вас Гість
RSS

 
ПРОСІЦЬКА ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ
Головна Реєстрація Вхід
» 
Вітаємо

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53

Охоронець сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Свято 300-річчя села Просіка
15:50
Свято 300-річчя села Просіка
      
     9 жовтня, жителі села Просіка зранку були у піднесеному настрої. Вони всі дружною сільською родиною святкували День села та 300-річчя з дня першої згадки про своє село.
     Розпочалося свято з Літургії, яку відслужив настоятель храму Івана Богослова отець Іоан Банилян. Також були присутні 15 священників з сусідніх сіл та районів. А продовжилось свято на подвір'ї школи. Там односельчан та гостей радо зустрічала завідуюча сільською бібліотекою Зегря Родіка Георгіївна. Вона підготувала виставки: "Історія села у світлинах" та "Сучасне село".
     Вступне слово промовив голова Сучевенської сільської ради Баш Аурел Ілліч. Він доповів про здобутки села і про роботу, яку слід  виконати, щоб людям у нашому селі жилося ще краще. Цікаві факти, малознайомі, знайдені з різних джерел, довела до відома односельчан Зегря Родіка Георгіївна та учні 9-го класу Левчук Крістіна та Соломон Альона.
     Далі розпочався святковий концерт. Аматори сільської сцени демонстрували свої таланти. Довершено виконали пісні Шородок Марія - випускниця школи та Єрина Ірина Іванівна - вчитель музики. Учні 3-го класу, під керівництвом класовода Іонець Альони Василівни, підготували народний танець. З віршами та найкращими побажаннями виступили вихованці Просіцького ДНЗ (керівник - Скурту Сільвія Іванівна).
     З концертною програмою завершили свято запрошені працівники культури: оркестр народних інструментистів під керівництвом завідуючого будинку культури с. Сучевени Костянтина Петрюка, вокальна група з с. Сучевени, та сольні номера Флоарі Лупаштян, завідуючої бібліотеки с. Петричанка, Крістіни Біблік і Магдалени Горобець.
     На закінчення свята Роман Нагірний директор Глибоцького будинку культури привітав односельчан та гостей із таким чудовим святом, побажав усім міцного здоров'я, наснаги до праці. Щоб і надалі так дружно працювали, примножували славу села.
     Спілна праця вчителів, вихователів, працівників культури Сучевенської сільської ради надовго залишиться у серцях жителів села Просіка.
  Легких шляхів ні в кого не було.
     Де б не ходив, ти маєш пам'ятати:
На тебе завжди дивиться село
  Очима вікон батьківської хати.



















Переглядів: 642 | Додав: nikola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вітаємо, колеги!!

Архів записів

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Мудрі вислови

Друзі сайту
http://glibosvit.ucoz.ua/